Development of an Electrochemical Sensor for the Determination of Amaranth: a Synthetic Dye in Soft Drinks

Abstract The voltammetric behaviour of synthetic food colourant, amaranth, was studied using a multiwalled carbon nanotube (MWCNT) thin film-modified gold electrode in 0.1 M acetate buffer solution of pH 5.0. A well-defined oxidation peak was obtained for amaranth at 0.792 V with the modified electr...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Chandran, Sreejith [verfasserIn]

Lonappan, Laina Angamaly

Thomas, Divya

Jos, Theresa

Girish Kumar, Krishnapillai

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2013

Schlagwörter:

Amaranth

Sensor

Gold electrode

MWCNT

Anmerkung:

© Springer Science+Business Media New York 2013

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Food analytical methods - New York, NY : Springer, 2008, 7(2013), 4 vom: 20. Juli, Seite 741-746

Übergeordnetes Werk:

volume:7 ; year:2013 ; number:4 ; day:20 ; month:07 ; pages:741-746

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Volltext

DOI / URN:

10.1007/s12161-013-9676-7

Katalog-ID:

SPR025097717

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