Potential of cinnamon (Cinnamomum verum) oil to control Streptococcus iniae infection in tilapia (Oreochromis niloticus)

Abstract In this study, four essential oils—cinnamon oil, leech lime oil, lemongrass oil, and turmeric oil—were examined for their antimicrobial activities against Streptococcus iniae, a bacterium that is pathogenic in fish, in which it causes streptococcosis. Cinnamon oil was the most potent antimi...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Rattanachaikunsopon, Pongsak [verfasserIn]

Phumkhachorn, Parichat

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2010

Schlagwörter:

Cinnamaldehyde

Cinnamon oil

Tilapia

Anmerkung:

© The Japanese Society of Fisheries Science 2010

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Fisheries science - Tokyo : Springer Japan, 1994, 76(2010), 2 vom: 10. Feb., Seite 287-293

Übergeordnetes Werk:

volume:76 ; year:2010 ; number:2 ; day:10 ; month:02 ; pages:287-293

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s12562-010-0218-6

Katalog-ID:

SPR026662205

Nicht das Richtige dabei?

Schreiben Sie uns!