Long-term effect of a dietary intervention with two-healthy dietary approaches on food intake and nutrient density in coronary patients: results from the CORDIOPREV trial

Background Cardiovascular disease (CVD) is the leading cause of disease burden in the world by non-communicable diseases. Nutritional interventions promoting high-quality dietary patterns with low caloric intake value and high nutrient density (ND) could be linked to a better control of CVD risk and...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Cano-Ibáñez, Naomi [verfasserIn]

Quintana-Navarro, Gracia M.

Alcala-Diaz, Juan F.

Rangel-Zuñiga, Oriol A.

Camargo, Antonio

Yubero-Serrano, Elena M.

Perez-Corral, Isabel

Arenas-de Larriva, Antonio P.

Garcia-Rios, Antonio

Perez-Martinez, Pablo

Delgado-Lista, Javier

Lopez-Miranda, Jose

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2022

Schlagwörter:

Mediterranean diet

Low-fat diet

Dietary intervention

Nutrient density

Dietary intake

Cardiovascular disease

Anmerkung:

© The Author(s) 2022

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: Zeitschrift für Ernährungswissenschaft - Darmstadt : Steinkopff, 1960, 61(2022), 6 vom: 29. März, Seite 3019-3036

Übergeordnetes Werk:

volume:61 ; year:2022 ; number:6 ; day:29 ; month:03 ; pages:3019-3036

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1007/s00394-022-02854-7

Katalog-ID:

SPR047803088

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