Reveal the kernel dehydration mechanisms in maize based on proteomic and metabolomic analysis

Background Kernel dehydration is an important factor for the mechanized harvest in maize. Kernel moisture content (KMC) and kernel dehydration rate (KDR) are important indicators for kernel dehydration. Although quantitative trait loci and genes related to KMC have been identified, where most of the...
Ausführliche Beschreibung

Gespeichert in:
Autor*in:

Zhang, Hao [verfasserIn]

Gou, Xiaonan

Ma, Liangchuan

Zhang, Xiaojun

Qu, Jianzhou

Wang, Xiaoyue

Huang, Wenjie

Yan, Shijuan

Zhang, Xinghua

Xue, Jiquan

Xu, Shutu

Format:

E-Artikel

Sprache:

Englisch

Erschienen:

2024

Schlagwörter:

Kernel dehydration rate (KDR)

Kernel moisture content (KMC)

Proteomics

Metabolomics

Maize

Anmerkung:

© The Author(s) 2023

Übergeordnetes Werk:

Enthalten in: BMC plant biology - London : BioMed Central, 2001, 24(2024), 1 vom: 02. Jan.

Übergeordnetes Werk:

volume:24 ; year:2024 ; number:1 ; day:02 ; month:01

Links:

Volltext

DOI / URN:

10.1186/s12870-023-04692-z

Katalog-ID:

SPR054216095

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